reproductor

dilluns, de setembre 22, 2008

Descripcio de Eclipse (nova eina utilitzada a clase)


Eclipse és un Entorn Integrat de Desenvolupament, de l'anglès Integrated Development Environment (IDE), per a tot tipus d'aplicacions lliures, inicialment desenvolupat per IBM, i actualment gestinado per la Fundació Eclipse.


Eina per al programador desenvolupada principalment per al desenvolupament d'aplicacions Java, facilitant al màxim la gestió de projectes colaborativos mitjançant el control de versions 'cvs', és possible també amb subversió, exportar i importar projectes. És possible afegir noves funcionalitats a l'editor, a través de nous mòduls ('plugins'), per a programar en altres llenguatges de programació a més de Java menjo/C C++, PHP, Python, Ruby, Cobol, ...i més. (Si s'és inquiet, la creació d'un plugin per a altre llenguatge és possible seguint unes especificacions imposades per a la compatibilitat amb l'estructura global del IDE Eclipse) La versió

Algunes de les seves caracteristiques són...

Multiplatarforma (GNU/Linux, Solaris, Mac OSX, Windows) Suportat per a diferents arquitectures (x86, 64, ...) Estructura de plug-in que fa senzill afegir noves característiques i funcionalitats. Control de versions amb cvs o amb subversió (amb subclipse) Ressaltat de sintaxi,autocompletado, tabulador d'un bloc de codi seleccionat, ...és a dir un 'munt' d'utilitats d'edició que ajuden enormement al programador. Assistents (wizards): per a la creació, exportació i importació de projectes; per a generar esquelets de codis (templates), etc.

Com diu en les caracteristiques es suportat per varis sistemes operatius tot i que a classe l'instal·larem amb el windows de moment no se, si més endevant també farem la instal·lació en LINUX per tal de coneixen tots els secrets, aquí deixu un parell de tutorials de l'eclipse,un en pdf(clica aquí),i per els que no volgue llegir deixo un video, però esta en àngles espero que no sigui uns obstacle.